Blog Archive

Powered by Blogger.

Saturday 27 September 2014

Zapecena tikva sa starim hljebom

Posted by Unknown  |  No comments

Zapecena tikva sa starim hljebom/slika/1987865/

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 kghokkaido-tikve
  •  250 ghljeba (2-3 dana star)
  •  so, biber, muskatni orah
  •  7-8drski majcine dusice
  •  200 mlmlijeka
  •  200 gvrhnja za kuhanje
  •  150 gribanog sira ( kod mene old-amsterdam)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Tikvu oprat, sjeci na kriske, ocistit od sjemenki, rezat na kocke i zacinit sa soli i biberom.
    Hljeb( treba biti oko 2-3 dana star,  ja sam pravila za ovaj recept i sacuvala ga) rezati na kriske.
    Majcinu dusicu oprat, posusit i pokidat listove.



  2. 2
    Pomjesat mlijeko sa vrhnjem i listovima majcine dusice pa dobro zacinit sa soli, biberom i muskatnim orahom.


    Hljeb umakati u mjesavinu mlijeka i redati u vatrostalnu zdjelu naizmjenicno sa tikvom, na vrh stavit ribani sir i peci na 200°C 15 min pa prelit hljeb sa preostalim mlijekom, peci dalje oko 25-30 min.

  3. 3
    Hljeb je pravljen sa razenim, bijelim brasnom i krompirom !
    Recept je sa kuharske stranice lecker !

Posluživanje

Moji su odusevljeni bili (osim djece) !!!
Malo je potamnio hljeb, malo mace mi povecalo temp. na 250 ° C, al' srecom nije izgorilo !
Preporucujem!

11:16 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top