Blog Archive

Powered by Blogger.

Tuesday 30 September 2014

Torta pralina

Posted by Unknown  |  No comments

Torta pralina

Tortica je superiska, jako lagana, iako tako neizgleda, sa cokoladom i Baileys – om
Sastojci

BISKVIT :
3 jaja
3 zlice vruce vode
150 g secera
1 vanilin secer
50 g brasna
75 g skrobnog brasna
20 g kakao praha
2 cajne zlicice praska za pecivo (ne prepune)
KREMA :
4 cl Baileys likera ili nekog drugog kremastog
100 g meda
50 ml mlijeka
1 zlica kakao praha
1 mahuna vanilije (sjemenke)
10 listica zelatine
300 g cokoladnog pudinga (gotovog, skuhanog)
600 ml slatkog vrhnja

Priprema

BISKVIT :

Mutiti 3 jaja sa secerom i vanilin secerom. Dodavati polako zlicu po zlicu vruce vode i neprestano mutitit.Kad je masa postala pjenasta iskljuciti mikser.

Pomijesati brasno, skrobno brasno, kakao i prasak za pecivo i prosijati u masu od jaja. Lagano spatulom umijesati da se svi sastojci povezu.

Smjesu izliti u namascen kalup za torte promjera 26 cm.

Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva, 30 minuta.

Ohladjen biskvit prerezat na pola da dobijemo dvije kore.

Jednu koru narezat na manje kockice, a drugu ostaviti cijelu.

Citavu koru staviti na posluzavnik i poprskati sa 2 cl baileys likera. Staviti obruc oko kore.

KREMA :

Zelatinu potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri.

Slatko vrhnje umutiti u slag.

Koristite gotovi kupljeni cokoladni puding, potrebno je 300 g ili skuhati pa ohladiti skroz.

Pomijesati mlijeko sa kakao prahom, vanilinim sjemenkama, medom i preostalih 2 cl baileys likera. Staviti da se zagrije do tocke kljucanja pa maknuti sa stednjaka i u vrucem otopiti ocijedjenu zelatinu.

Ostaviti da se malo prohladi oko 5 min. Zatim umijesati cokoladni puding i mijesati sa zicom da se sjedini. Na kraju umijesati i slag i opet sve dobro izmjesati sa zicom.

U gotovu kremu dodati biskvit narezan na kockice i lagano zlicom izmjesat da se ne izmrvi.

Ja nisam stavila sve kockice biskvita, htjela sam da mi bude sto vise kremasto, umijesala sam malo vise od pola, a ostatak smo pojeli odmah

Kremu izliti na biskvit, poravnati i staviti tortu na hladjenje. Najmanje 5 sati, a najbolje preko noci.

Tortu ukrasiti po zelji

(coolinarika.com)

11:28 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top