Sastojci
Tijesto
- 200gmaslaca
- 2 žlicesvježeg sira
- 350goštrog brašna
- 200gšećera
nadjev
- pekmez od šljiva
Priprema
- 1Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva CU zdjeli pomješati sve suhe sastojke, dodati sir i maslac narezan na listiće, te umjesiti mrvičasto tijesto.Najbolje je zamjesiti rukom, a kasnije razraditi mikserom s nastavcima za tijesto
- 22/3 tijesta staviti u lim za pečenje (po želji premazan maslacem ili prekriven papirom za pečenje, osobno sam pekla u vatrostalnoj zdjeli bez premazivanja), malo utisnuti rukom, premazati pekmezom (količina pekmeza ovisi o vlastitom ukusu, mala teglica je najviše što se može staviti da ne bude previše na tu količinu tijesta).Ostatak tijesta razmrviti po pekmezu.Staviti peći oko 25 do 30 min.
Posluživanje
Poslužiti posipano šećerom u prahu, uz mlijeko ili čaj.
U kolaču se može koristiti bilo koja vrsta pekmeza, džema ili slatkog, samo se umanji količina šećera u tijestu.
(colinarka.com)
10:57
Share:
0 comments: