Blog Archive

Powered by Blogger.

Saturday 27 September 2014

Mergpijpen

Posted by Unknown  |  No comments

Mergpijpen/slika/1963739/

Sastojci

  • Piskota

  •  5Jaja
  •  75 grSecera + 2 Vanil Secera
  •  75 grCustard (Gustin) ili 100 gr brasna
  •  70 grPutera
  • Krema

  •  150 mlMlijeka
  •  50 grSecera
  •  2Zumanca
  •  2 kasBrasna
  •  50 grSecera u prahu
  •  150 grPutera
  •  Dzem od malina
  •  400 grMarcipana
  •  250 grCokolade za kuhanje

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Piskota
    Izmiksajte bjelanca u cvrstu pjenu, zatim dodajte secer. Umutite zumanca kratko na pari. Izmiksajte sada sve zajedno i dodajte Custard i rastopljeni puter. Smjesu sipajte u veliku tepsiju (35 x 40 cm) oblozenom papirom za pecenje i pecite piskotu 15 min. na 180 ºC.
    Piskotu prerezati na pola (2 kore od 30x20cm). 

  2. 2
    Krema
    Mlijeko i 25 gr. secera stavite da prokljuca i do tada izmutite zumance, brasno, ostalih 25 gr. secera sa malo mlijeka. Smijesu sipajte u prokljucano mlijeko i kuhajte 5 min. Kremu ohladiti i dodati puter i secer u prahu.

  3. 3/slika/1964373/
    Punjenje
    Jednu piskotu premazite sa 2/3 kreme i drugu premazite sa dzemom od malina. Preklopite jednu piskotu sa drugom (piskota, krema, dzem, piskota). Sa ostatkom kreme premazite gornji deo piskote. Stavite kolac 15 min. u zamrzivac da se stisne, onda ce se bolje sijeci. 



  4. 4Mergpijpen/slika/1963741/
    Istanjite marcipan (koristite secer u prahu da se marzipan ne zaljepi za podlogu). Istopite cokoladu i sipajte je u dublju posudu.

    Kolac rezite na male stangle (2x 5 cm.) i svaku stanglu oblozite marcipanom (dolnji deo kolaca ne obloziti). Krajeve od kolacica stisnuti prstima i umocite ih u cokoladu. Stavite kolace na tepsiju oblozenom papirom za pecenje.

Posluživanje

Stavite kolac 1 sat u frizider da se stisne.
Bon appetit!

 (colinarka.com)

10:26 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top