Blog Archive

Powered by Blogger.

Saturday 27 September 2014

PRHKA TORTA

Posted by Unknown  |  No comments

/slika/1990775/

Sastojci

  •  Kora:
  •  150 gr.brasna
  •  20 gr. kakaa
  •  1 zumance
  •  75 gr. secera u prahu
  •  75 gr. mljevenih badema
  •  75 gr. margarina
  •  2 kasike mlijeka
  •  Krema:
  •  8 listova zelatine
  •  4 zumanca
  •  160 gr. secera
  •  sok i korica od 1 limunaplus sok od 1 narande
  •  250 ml. slatkog vrhnja
  •  Tepsija od 26 cm.

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Kora:
    Brasno i kakao prosijati u jednu plasticnu posudu,narezati margarin na kockice i dodati brasnu,dodati i ostale sastojke za tjesto i sjediniti u glatku masu.Staviti u frizider 1 sat.Nakon toga tjesto razvaljati(3-4 cm.debljine ) na pobrasnjenoj radnoj povrsini i  staviti tepsiju odozgo i iskruziti 2 djela kore(okrugli djelovi moraju biti malo veci od tepsije zato sto se tokom pecenja smanji kora).



  2. Tepsiju obloziti papirom za pecenje i staviti prvi dio kore i izbockati ga viljuskom-vilicom i staviti pec na 200 c-10-12 minuta.
  3. 2
    Krema:
    Zelatin natopiti i ostaviti da nabubri.Sve ostale sastojke osim vrhnja staviti na paru da se zgusne,ohladiti tu kremu.Nabubreni zelatin malo zagrijati i dodati u ohladenu kremu-sjediniti.Vrhnje izmiksati i u njeg dodati kremu sve fino sjediniti .

  4. 3
    Pecenu koru staviti na tacnu za tortu i odozgo staviti cjeli fil i jos odozgo drugu koru.Ostaviti da se ohladi.Ukrasiti po zelji.

11:09 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top