Blog Archive

Powered by Blogger.

Tuesday 30 September 2014

Kolač od čokolade i kruške

Posted by Unknown  |  No comments

Kolač od čokolade i kruške

Sastojci

Za koru:

140 g šećera
2 jajeta
140 g putera
280 g brašna
jedna i po kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
120 ml mleka i prstohvat soli
Za fil: 5 krušaka

600 ml suvog belog vina
štapić cimeta
120 g šećera
zvezdica anisa
kesica gustina za torte
4 osušena karanfilića
Za krem:

100 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
prstohvat soli
3 belanceta
2 kašike rendane čokolade za ukrašavanje
Priprema


Puter umutite sa šećerom i umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli, postepeno sipajte mleko i sjedinite s puterom. Testo sipajte u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. U posudu sipajte vino, dodajte šećer i začine i kuvajte oko 10 minuta.

Kruške oljuštite, izrežite na polovine, izvadite semenke, stavite ih u vino i kuvajte pet minuta. Sklonite s ringle, ostavite da se ohlade u vinu, zatim ih izvadite i ocedite, a vino procedite.

Gustin umešajte u proceđeno vino i kuvajte dok ne proključa. Na koru poređajte kruške sa “stomačićem” okrenutim na gore, prelijte gustinom i ohladite. Za to vreme, čokoladu otopite na pari i malo ohladite. Odvojeno umutite slatku pavlaku sa šećerom i čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli. U čokoladu prvo dodajte šlag, zatim umućena belanca, premažite kruške i krem ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata.

Pre serviranja, tortu ukrasite rendanom čokoladom.

(receptinadlanu.com)

17:37 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top