Sastojci
Za koru:
140 g šećera
2 jajeta
140 g putera
280 g brašna
jedna i po kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
120 ml mleka i prstohvat soli
Za fil: 5 krušaka
600 ml suvog belog vina
štapić cimeta
120 g šećera
zvezdica anisa
kesica gustina za torte
4 osušena karanfilića
Za krem:
100 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
3 kašike šećera
prstohvat soli
3 belanceta
2 kašike rendane čokolade za ukrašavanje
Priprema
Puter umutite sa šećerom i umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli, postepeno sipajte mleko i sjedinite s puterom. Testo sipajte u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. U posudu sipajte vino, dodajte šećer i začine i kuvajte oko 10 minuta.
Kruške oljuštite, izrežite na polovine, izvadite semenke, stavite ih u vino i kuvajte pet minuta. Sklonite s ringle, ostavite da se ohlade u vinu, zatim ih izvadite i ocedite, a vino procedite.
Gustin umešajte u proceđeno vino i kuvajte dok ne proključa. Na koru poređajte kruške sa “stomačićem” okrenutim na gore, prelijte gustinom i ohladite. Za to vreme, čokoladu otopite na pari i malo ohladite. Odvojeno umutite slatku pavlaku sa šećerom i čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli. U čokoladu prvo dodajte šlag, zatim umućena belanca, premažite kruške i krem ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata.
Pre serviranja, tortu ukrasite rendanom čokoladom.
(receptinadlanu.com)
Tuesday 30 September 2014
Kolač od čokolade i kruške
Posted by Unknown |  No comments
17:37
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Sastojci pripremiti 300 gr. mlevenog plazma keksa, po 4 kašike koristiti za pripremu svake kore, ostatak ide u fil za jednu...
-
Sastojci: Tijesto: 100 g čokolade za kuhanje 3 jaja 4 žlice hladne vode 100 g šećera 1 vrećica vanilin šećera na vrh noža soli 100 g...
-
Sastojci 5 dcl. slatke mlečne pavlake 5 kašika šećera 200 gr. šlaga (prah) 2,5 dcl. mleka 200 gr. kisele punomasne pavlake ...
-
Sastojci KORA: 2 ŠALICE BADEMA 1 ŠALICA ORAHA 10 SUHIH SMOKVI + VODA 4-5 ŽLICA MEDA 2 ŽLICE RASTOPLJ.KOKOSOVOG ULJA 2 VELIKE ...
-
Tijesto: 28 dag brašna 10 dag masti 15 dag šećera 1 jaje 1/2 praška za pecivo 2 žlice mlijeka Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin ...
-
Sastojci: Kora -10 bjelanaca -100 gr mljevenih oraha -100 gr sitno sjeckanih oraha -200 gr secera -4 pune kasike brasna ...
0 comments: