Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday 29 September 2014

Garantirano najbrža i najjeftinija varijanta: Knedle sa šljivama

Posted by Unknown  |  No comments

Pripremanje knedli po klasičnom receptu dosta je zahtjevan posao, između ostaloga i zato što za tijesto treba skuhati i oguliti krumpir, što uzima dosta vremena.
Fotografija vijesti
Međutim, ovaj recept, za koji vam ne trebaju krumpir ni jaja, riješit će vaš problem i skratiti vrijeme pripreme.


Rezultat su lagani, mekani i fini knedli koji vas, što također nije nevažno, neće puno koštati.
Sastav:


● 2 šalice vode
● 2 šalice glatkog brašna
● Svježe šljive ili džem po želji
● sol (po želji)
● 2 do 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:


1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.
2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.
3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.
4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.
7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.
Savjet:
- Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje
- Recept je dovoljna za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna
- Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke
- Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge

20:26 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top