Blog Archive

Powered by Blogger.

Sunday 16 November 2014

Jedna pita, više naziva: Pleska, kajmakuša, kljukuša [RECEPT]

Posted by Unknown  |  No comments

Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jednostavnog recepta koji donosi popularni kulinarski bh. blog Iz Moje Kuhinje.
Recept sa bloga Iz Moje Kuhinje

Sastojci:

6oo grama brašna
so
vrela voda
maslac, maslo, ulje, šta ko koristi, ja obično stavim 3-4 kašike biljnog masla
mlijeka oko 3oo ml
kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje

Način pripreme:

U zdjelu stavite brašno i posolite ga. Voda neka vam prokuha i vrelu vodu po malo dodajite u brašno i miješajte drvenom kašikom. Tijesto vam mora biti onako ljepljivo. Sad u tepsiju stavite masnoć‡u i malo je zagrijete pa uzimate po malo tijesta i premijesite ga na toj masnoć‡i i kad sve završite onda cijelo tijesto rastanjite po tepsiji i malo ga odozgo išarate kašikom.
Pecite na 200 stepeni oko 3o minuta, dok ne porumeni, nakon toga zalijete mlijekom još na kratko vratite u rernu i kad izvadite iz rerne premažete kajmakom, kiselim vrhnjem ili vrhnjem za kuhanje.
Namirnice.ba

22:10 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top