Blog Archive

Powered by Blogger.

Tuesday 18 November 2014

Najbolji biskvit za tortu: Sve objašnjeno u 8 koraka, za profesionalce i amatere [Foto]

Posted by Unknown  |  No comments

Pratite upute i slike i jednostavno ćete napraviti i naučiti izrezati najbolji biskvit za razne torte i kolače.

Sastav:

• 75 g brašna
• 75 g gustina (škrobnog brašna)
• 5 jaja
• 150 g šećera
• prstohvat soli

Priprema:

1. U duboku zdjeli stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući mikserom.
2. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta, kremasta i glatka.
3. Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom kašikom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.
4. Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu prečnika 24 cm.
5. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate kašikom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.
6. Lopaticom za kreme poravnajtee površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ?C. Pecite oko 40 minuta.
7. NE SMIJETE OTVARATI pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.
8. Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvit tankim dugačkim nožem.

00:06 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top