Sastojci:
1l mlijeka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 gr mliječne milka čokolade
100 gr bijele milka čokolade
500ml slatke pavlake
plazma keksa koliko je dno obruča
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 gr mliječne milka čokolade
100 gr bijele milka čokolade
500ml slatke pavlake
plazma keksa koliko je dno obruča
Priprema:
Od litre mlijeka oduzmite malo mlijeka da razmutite pudinge i šećer. Ostalo mlijeko stavite da provri pa zakuhajte razmućen puding i šećer. Tako vruću smjesu podijelite na dva dijela pa u jedan stavite bijelu a u drugi mliječnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Izmiksirajte slatku pavlaku pa 1/4 stavite u bijeli krem i 1/4 u tamni krem.
Uzmite obruč ili okruglu šerpu pa stavite kesu i izlijte bijeli krem, pa na njega stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala) i odgore tamni krem, sve radite lagano i pažljivo. Odgore stavite red plazma keksa namočenog u mlijeko. Zatvorite ivice kese i stavite u frižider na par sati. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tacnom pa okrenite. Vaša Milka torta biće idealnog oblika. Dekorišite po želji.
(DomaciRecepti.net / Namirnice.ba)
00:12
Share:
0 comments: