Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday 20 November 2014

Jagoda kocke

Posted by Unknown  |  No comments

Jagoda kocke


Za varijantu privlačnu bojom može se npr. upotrijebiti po 300g marelica, jagoda, te svježih trešanja.

Sastojci (Broj osoba: 8)

Za tijesto: 
400g oštrog brašna
100 g prehrambenog škroba
1 prašak za pecivo
250g mekanog maslaca, 200 g šečera
1 vanilin šečer
5 jaja, prstohvat soli, 75 ml mlijeka

Za nadjev:
400g nemasnog svježeg kravljeg sira
150 g šečera
4 listića želatine
200 g vrhnja za šlag
1 kg jagoda
3 žlice pekmeza od jagoda


Postupak pripreme

1) Pećnicu zagrijati na 200°C. Brašno, prehrambeni škrob i prašak za pecivo promješati. Maslac, šečer i vanilin šečer istući u pjenastu smjesu. Postepeno dodavati jaja, prstohvat soli, smjesu brašna i mlijeka.
2) Lim pa pečenje prekriti papirom za pečenje te po njemu rasporediti tijesto. Peći 20 minuta na 180°C. Lim s kolačem preokrenuti na kuhinjsku rešetkicu, papir skinuti s površine kolača te ga ostaviti da se ohladi.
3) Svježi kravlji sir izmiješati s 100 g šečera. Želatinu omekšati u hladnoj vodi, ocijediti je, zatim zagrijati i ostaviti da se rastopi. Po žlicama je dodavati u svježi kravlji sir. Vrhnje istući sa preostalim šečerom u čvrsti šlag. Jednu polovicu šlaga izmiješati sa svježim sirom, a drugu ostaviti za slastičarsku vrećicu za ukrašavanje.
4) Smjesom od svježeg sira i šlaga premazati ohlađeni kolač. Jagode oprati, ostaviti ih da se ocijede, raspoloviti ih i naslagati po površini kolača. Uz stalno mješanje zagrijati pekmez od jagoda te ga kistom nanositi po jagodama. Na kraju ukrasiti šlagom.

00:15 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top