Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday 20 November 2014

Relax torta

Posted by Unknown  |  No comments

Relax torta



Tortu napraviti dan prije konzumiranja jer se mora dobro ohladiti.

Sastojci (Broj osoba: 10)

Biskvit:
3 bjelanjka
3 žlicešećera
1 žličica praška za pecivo
2 žlice brašna
2 žlice griza

Krema 1:
800 ml mlijeka
4 žumanjka
3 žlice šećera
4 pune žlice žlice brašna
malo ekstrakta od vanilije
još 1 dcl mlijeka
150 g margarina

Krema 2:
1 kompot od višanja (680g)
3 žlice šećera
2 pudinga od vanilije

Postupak pripreme

Istucite čvrst snijeg, dodajte šećer, brašno, griz i prašak za pecivo. Tu smjesu staviti u neki kalup za torte (ja sam radila u srcolikom :)) Stavite mlijeko grijati, izmiksajte žumanjke sa šećerom i brašnom te malo razmutite sa onim 1 dcl mlijeka i na kraju dodajte par kapi vanilije (može i jedan do dva vanilin šećera, ja sam ga dodala). Taman prije nego što mlijeko uzavrije, izlijte smjesu od žumanjaka u mlijeko i zakuhajte sve dok ne postane jako gusto.
Kad se biskvit ispekao poškropite ga s otprilike 0,5-1 dcl hladnog mlijeka i pustite da biskvit sve upije. Kremu od žumanjaka ostavite da se dobro ohladi, a zatim ju mikserom umiješajte u razmekšali margarin.

Kremom premažite biskvit (koji je još uvijek u kalupu) i ostavite u frižider da se dobro sve stisne i ohladi, a za to vrijeme pripremite drugu kremu.

Cijeli kompot izlijte u posudu, dodajte šećer i stavite grijati. Prah od pudinga razmutite s tekućinom iz kompota te ukuhajte kad je kompot uzavreo i miješajte dok se dobro ne zgusne. Zatim to stavite hladiti. Nakon što se kuhani kompot malo ohladi, prelijte ga preko one žute kreme i vratila natrag u frižider te ostavite preko noći.
Ja sam još dodala otopljenu čokoladu na vrh, nakon par sati što je torta stajala u frižideru, tako da se i do sutradan sve skupa super stvrdlo! :)) 
Najbitnije je da se dobro učvrsti, tj. ohladi pa ga u frižideru držite što je duže moguće.

00:11 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top