Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday 20 November 2014

Čokoladno zadovoljstvo

Posted by Unknown  |  No comments

Čokoladno zadovoljstvo


Sastojci (Broj osoba: 6)

Biskvit:
jaja
20 žlica šećera
12 žlica ulja
20 žlica mlijeka
20 žlica oštrog brašna
5 žlica kakaa
1,5 prašak za pecivo
Preljev:
5 dcl mlijeka
3,5 žlice šećera
Glajzura:
200 g čokolade
4 žlice mlijeka
2 žlice ulja

Postupak pripreme

1. Čvrsto umutite snijeg od bjelanjaka.
2. Dodajte šećer i mutite dok se šećer ne rastopi.
3. Dodavajte ostale satojke postepeno i promješajte, ulje, mlijeko, brašno, kakao, prašak za pecivo i žutanjke.
4. Podmažite i pobrašnite tepsiju odprilike veličine 25x30 cm.
5. Pečite na 170 C oko 45 min.
6. Skuhajte preljev i vruč pečen biskvit polijte ( isprva izgleda kao da je previše preljeva ali biskvit to sve ljepo upije)
7. Na laganoj vatri otopite sastojke za glajzuru i prelijte biskvit.
8. Ohladite i poslužite

Dobar tek!

00:10 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top