Sastojci (Broj osoba: 12)
TIJESTO
100g gorke čokolade
100g omekšalog maslaca
100g šećera u prahu
1 prstohvat soli
5 jaja
70g mljevenih badema(oraha)
2 žlice kakao praha
80g poluoštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
KREMA OD MASLACA
125g
šećera u prahu
1 paketić vanilin šećera
3 žumanjka
50g gustina
250ml mlijeka
250g čokoladne glazure
200g maslaca
Postupak pripreme
1.
Zagrijte pečnicu na 180 C.Namastite i pospite brašnom kalup za tortu promjera 24cm,U vodenoj kupelji zagrijte čokoladu za tijesto.Kremasto izmiksajte maslac,šećer u prahu i sol i postupno dodajte žumanjke i čokoladu.
2.
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.Pomiješajte bademe(orahe),kakao,brašno i prašak za pecivo te umješajte to u smjesu iz koraka 1. zajedno sa snijegom.Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 40 min.Ostavite da pečeni biskvit odstoji 8h ili preko noći.
3.
Za kremu u vodenoj kupelji tucite šećer, vanilin šećer,žutanjke,gustin i mlijeko.Pustite da se krema ohladi u kupelji uz stalno miješanje.
4.
U vrućoj vodenoj kupelji zagrijte čokoladnu glazuru.Pjenasto istucite maslac i postupno žlicu po žlicu dodajte kremu od jaja i čokoladnu glazuru.
5.
Biskvit razrežite na 3 dijela.Donji i srednji dio namažite kremom i spojite ih.Tortu izvana premažite ostatkom kreme i ukrasite čokoladom
00:27
Share:
0 comments: