Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday 17 November 2014

Studentska torta ‘brzica, ukusnica i jeftinica’ [Recepti čitatelja]

Posted by Unknown  |  No comments

Ovu sam tortu napravila za rođendan, inspiraciju mi je dala prijateljica, koja je inače student kao ja, pa ne umijemo ništa komolikovano, svi su bili oduševljeni, da sam morala je ponovo napraviti i nije mi bilo teško. Naziv nema neki tačan, ali ćemo je nazvati Brzica, ukusnica i jeftinica.
Sastojci za biskvit:
4 jaja
6 kašika mlijeka
6 kašika ulja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
Postupak:
Jaja sa tečnim stvarima staviti u jednu posudu i umutiti mutilicom, a prašaste u drugu lijepo sjediniti, te nakon toga sve sastaviti u jednu posudu i umutiti mutilicom, ne mikserom. Peći na 150C jedno 10-tak min. Kad je biskvit pri kraju u šerpu staviti času vode i 6 kašika šećera da prokuha, te zaliti ga i ostaviti da se hladi.
Sastojci za fil:
2x puding od vanilije
Mlijeko
Šećer
Margarin
Šlag krema
Ukrasne mrvice
Postupak:
Ovamo napraviti 2 pudinga od vanilije. U posudicu staviti prašak za puding i času šećera, a na platu staviti pola lotre mlijeka da prokuha te usuti pomiješanu smjesu. Kad bude gotov, pustiti da se ohladi 5 min, te dodati margarin ( za kolače ili poslastice od vanilije), lično sam stavila ovaj drugi i fenomenalan je. Izmiksati mikserom smjesu i staviti preko biskvita. Zatim, napraviti šlag kremu, najbolje od vanilije, te premazati preko sloja pudinga.
Napomena: Ukrasiti po ličnom izboru,da li čokoladne, šarene mrvice ili pak nešto treće. Oni koji budu jeli oduševit će se,a ono što je najbolje je to da možete mijenjati ukuse onako kako vi želite i kako volite, ne mora to biti uvijek vanilija.
Recept šalje: Hana I.

01:26 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top