Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday 20 November 2014

Jako fina torta

Posted by Unknown  |  No comments

Jako fina torta


Ako ne volite rum, ne morate namočiti biskvite.

Sastojci (Broj osoba: 12)

Biskvit:
9 jaja
9 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
1,5 praška za pecivo

Krema:
7 jaja
16 žlica šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg lješnjaka
37 dkg margarina


1 l slatkog vrhnja (Hole, Halta i slično)


rum


Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice ulja

Postupak pripreme

Rade se tri biskvita.
Za jedan ide trećina gore navedenih sastojaka.
Evo kako se radi jedan.
1. Dakle, odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od 3 jaja, bjelanjke pjenasto izraditi. U drugoj posudi mutiti žumanjke sa 3 žlice šećera, dodati 2 žlice oštrog brašna pomiješanog sa 1,5 žlicom kakaa i pola praška za pecivo.
Nakon toga u smjesu sa žumanjcima umiješati bjelanjke, lagano sa kuhačom, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Istresti ju u kalup za pečenje i peći. Peče se otprilike 15-ak minuta. Pečenost možete provjeriti sa čačkalicom. Zapiknete ju u biskvit i ako je suha i ništa se ne lijepi, pečeno je.
Tako napraviti 3 biskvita, s tim da se u jedan ne stavlja kakao.


2. Za kremu treba popržiti 20 dkg lješnjaka i samljeti ih.
Na pari mutiti 7 cijelih jaja sa 16 žlica šećera. Smjesa treba biti srednje gusta, a pred kraj dodati 20 dkg čokolade i unutra otopiti.
Ostaviti smjesu da se ohladi i zatim u nju polako dodavati margarin i miksati. Kad se margarin izmiksao, dodaju se prženi lješnjaci.


3. U posebnoj posudi treba izmiksati slatko vrhnje.


4. Ohlađene biskvite namočiti rumom. Najbolje će vam ići ako ga nalijete u duboki tanjur, pa močite prste u rum pa polako po biskvitu.
Nakon toga na biskvit namazati kremu sa lješnjacima, a na nju slatko vrhnje. Zatim ide drugi biskvit, pa krema pa vrhnje i nakon toga treći biskvit.
Kremu si raspodijelite na 2 dijela, ali ostavite malo za okolo premazati tortu. Slatko vrhnje stavite u onoj količini kojoj želite. Mi stavljamo otprilike malo više nego kreme.
Nakon što ste ju okolo premazali preostalom kremom, na pari otopite 10 dkg čokolade sa 4 žlice ulja i stavite glazuru. Nakon što se glazura malo stisne, tortu ukrasite ostatkom šlaga (slatkog vrhnja) po želji (puslice ili nešto slično).

00:23 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top