Ako ne volite rum, ne morate namočiti biskvite.
Sastojci (Broj osoba: 12)
Biskvit:
9 jaja
9 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
1,5 praška za pecivo
Krema:
7 jaja
16 žlica šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg lješnjaka
37 dkg margarina
1 l slatkog vrhnja (Hole, Halta i slično)
rum
Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Postupak pripreme
Rade se tri biskvita.
Za jedan ide trećina gore navedenih sastojaka.
Evo kako se radi jedan.
1. Dakle, odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od 3 jaja, bjelanjke pjenasto izraditi. U drugoj posudi mutiti žumanjke sa 3 žlice šećera, dodati 2 žlice oštrog brašna pomiješanog sa 1,5 žlicom kakaa i pola praška za pecivo.
Nakon toga u smjesu sa žumanjcima umiješati bjelanjke, lagano sa kuhačom, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Istresti ju u kalup za pečenje i peći. Peče se otprilike 15-ak minuta. Pečenost možete provjeriti sa čačkalicom. Zapiknete ju u biskvit i ako je suha i ništa se ne lijepi, pečeno je.
Tako napraviti 3 biskvita, s tim da se u jedan ne stavlja kakao.
2. Za kremu treba popržiti 20 dkg lješnjaka i samljeti ih.
Na pari mutiti 7 cijelih jaja sa 16 žlica šećera. Smjesa treba biti srednje gusta, a pred kraj dodati 20 dkg čokolade i unutra otopiti.
Ostaviti smjesu da se ohladi i zatim u nju polako dodavati margarin i miksati. Kad se margarin izmiksao, dodaju se prženi lješnjaci.
3. U posebnoj posudi treba izmiksati slatko vrhnje.
4. Ohlađene biskvite namočiti rumom. Najbolje će vam ići ako ga nalijete u duboki tanjur, pa močite prste u rum pa polako po biskvitu.
Nakon toga na biskvit namazati kremu sa lješnjacima, a na nju slatko vrhnje. Zatim ide drugi biskvit, pa krema pa vrhnje i nakon toga treći biskvit.
Kremu si raspodijelite na 2 dijela, ali ostavite malo za okolo premazati tortu. Slatko vrhnje stavite u onoj količini kojoj želite. Mi stavljamo otprilike malo više nego kreme.
Nakon što ste ju okolo premazali preostalom kremom, na pari otopite 10 dkg čokolade sa 4 žlice ulja i stavite glazuru. Nakon što se glazura malo stisne, tortu ukrasite ostatkom šlaga (slatkog vrhnja) po želji (puslice ili nešto slično).
Thursday 20 November 2014
Jako fina torta
Posted by Unknown |  No comments
00:23
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Sastojci pripremiti 300 gr. mlevenog plazma keksa, po 4 kašike koristiti za pripremu svake kore, ostatak ide u fil za jednu...
-
Sastojci: Tijesto: 100 g čokolade za kuhanje 3 jaja 4 žlice hladne vode 100 g šećera 1 vrećica vanilin šećera na vrh noža soli 100 g...
-
Sastojci 5 dcl. slatke mlečne pavlake 5 kašika šećera 200 gr. šlaga (prah) 2,5 dcl. mleka 200 gr. kisele punomasne pavlake ...
-
Sastojci KORA: 2 ŠALICE BADEMA 1 ŠALICA ORAHA 10 SUHIH SMOKVI + VODA 4-5 ŽLICA MEDA 2 ŽLICE RASTOPLJ.KOKOSOVOG ULJA 2 VELIKE ...
-
Tijesto: 28 dag brašna 10 dag masti 15 dag šećera 1 jaje 1/2 praška za pecivo 2 žlice mlijeka Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin ...
-
Sastojci: Kora -10 bjelanaca -100 gr mljevenih oraha -100 gr sitno sjeckanih oraha -200 gr secera -4 pune kasike brasna ...
0 comments: