Blog Archive

Powered by Blogger.

Tuesday 18 November 2014

Sve nacrtano, sad na posao: Evo kako da pripremite odlične ćevape! [Recepti]

Posted by Unknown  |  No comments

Kako u vlastitom domu pripremiti domaće, prave, bosanske ćevape? Konačno imamo jedan kvalitetan odgovor/recept! Blog domacii-recepti.blogspot.com donosi detaljna upustva kako, šta, s čim kada su u pitanju ćevapi. Bez da vam i dalje mudrujemo, svakako niste ni pročitali ovaj uvod nego ste oči odmah bacili na konkretan recept, zar ne? Idemo dalje ...

Sastojci:

- 750 gr junetine
- 250 gr ovčetine
- 1 kašika soli
- 1 kašika vegete
- 1 kašika bibera
- 1/2 glavice bijelog luka
- 1 kašika kajmaka
- malo mineralne vode

Obavezni prilozi:

- Što više crvenog luka to bolje
- kajmak ili ajvar po želji

Poljev za lepinu:

- provrela voda
- malo goveđeg temeljca ili kocka
- vegeta
- malo ulja
- peršunov list
- bijeli luk
- biber

Priprema poljeva:

- Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća

Priprema ćevapa:

- Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
- U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
- Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
- Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno
- Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
- Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
- Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite

00:11 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top