Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday 20 November 2014

BUHTLE

Posted by Unknown  |  No comments

BUHTLE




Za pripremiti buhtle jako je važno da je kvasac svjež i da je tijesto, dok se diže, u toploj prostoriji. Ukoliko vam ostane buhtli, dobro ih je zamotati u foliju da se ne bi previše osušile. Slijedeći dan ih samo zagrijte nekoliko sekundi u mikrovalnoj pećniti – i biti će kao da ste ih upravo pripremili. Buhtle su idealna slastica za hladne zimske dane.

Sastojci (Broj osoba: 4)

• 3 jaja
• 7 žlica šećera
• malo manje od 1 kg brašna
• 3/4 margarina
• malo ulja
• 3-4 dl mlijeka
• 1 svježi kvasac
• vanilija šećer
• naribana korica limuna
• marmelada

Postupak pripreme

Jaja, šećer i vanilija šećer pjenasto umutite te dodajte u brašno. U smjesu zatim dodajte margarin nasjeckan na listiće i nekoliko žlica ulja, naribanu koricu limuna, kvasac ( prethodno ga zamješajte sa malo toplog mlijeka i žlicom šećera), te toplog mlijeka po potrebi, otprilike 3 – 4 dl. Tijesto pomiješajte i pazite da ne bude tvrdo te ga ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Zatim ga lagano razvaljajte, režite na kvadrate, punite marmeladom i kad spojite krajeve slažite na pleh za pečenje tako da prema dnu budu okrenuti spojevi krajeva buhtli. Pecite oko 30 minuta na 200°C. Prije pečenja možete ih malo namazati otopljenim margarinom.

00:01 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top