Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday 17 November 2014

Pržene banane sa medom i cimetom [Recepti čitatelja, Foto]

Posted by Unknown  |  No comments

Recept je prejednostavan, a ko voli banane oduševiće se. Možda vam, kao i meni, ispadnu pregnjecave prvi put (što uopšte neće smetati ukusu), ali svaki naredni put, nakon što sam shvatila koliko ih trebam držati na vatri, ispali su odlični. Inspiraciju sam pronašla na blogu thecrohnsjourneyfoundation.org, odakle sam skinula i fotografije!

Sastojci:

- 1 banana
- 1 kašika meda
- pola kašike ulja

Priprema:

Isjeći bananu na kriškice. Pomiješati kašiku meda sa pola kašike vode u maloj posudici i ostaviti sa strane. Tavu staviti na ringlu, na srednju jačinu i istresti ulje. Poredati kriške banane na tavu i pržiti svaku stranu od 1 do dvije minute, odnosno dok strana koja se prži ne poprimi zlatno-smeđu boju. Kada ih prevrnete na drugu stranu, odmah dodajte mješavinu meda i vode i isključite ringlu. Ostavite da se sve tako kvrčka ne više od jedne minute. Odvadite banane u drugu posudu, pospite sa malo cimeta (prstohvat) možete ih servirati sa čvrstim jogurtom, zaista fenomenalna, a jednostavna poslastica!
Autor: M.S

23:52 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top