Blog Archive

Powered by Blogger.

Tuesday 30 September 2014

Čokoladna torta sa rumom

Posted by Unknown  |  No comments

Čokoladna torta sa rumom

Osvojiće vas bogat čokoladni ukus i opijajuća aroma ruma.

Sastojci

8 jaja
125 g šećera
150 g brašna
2 kašike gustina
1,5 kašičice praška za pecivo

Za fil:


kesica pudinga od vanile
500 ml mleka
300 g mekanog maslaca
120 g šećera (8 kašika)
3 kašike kakaa
100 g nutele
4 kašike ruma
3 kašike šećera u prahu

Priprema

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Nauljiti okvir za kolače (prečnika 26 cm). Razdvojiti žmanca i belanca. Umutiti belanca. Umutiti žumanca i 6 kašika vrele vode sa šećerom, da se dobije gust krem. Umešati 1/3 snega od belanaca. Izmešati brašno, gustin i prašak za pecivo, pa sipati u krem i izmešati. Umešati sad preostali sneg od belanaca.

Sipati polovinu mase u okvir i peći oko 18 minuta na srednjoj rešetki. Isto ponoviti i sa drugom polovinom testa. Dobijene biskvite preseći svaki na pola da se dobiju 4 kore.

Za fil razmutiti prašak za puding sa 6 kašika mleka. Prokuvati preostalo mleko i umešati razmućeni prašak, ponovo prokuvati. Skinuti sa ringle i pustiti da se prohladi. Penasto umutiti maslac i šećer, pa umešati kakao i nutelu. Smesu sa maslacem dodavati kašiku po kašiku u krem sa jajima i na kraju sve izmešati. Obe smese prilikom mešanja treba da budu iste temperature, kako bi krem na kraju bio bez grudvica.

Izmešati 150 ml hladne vode, rum i šećer u prahu, prokuvati, poprskati kore. Polovinom krema namazati 3 kore. Poklopiti četvrtom korom i premazati ostatkom krema. Ukrasiti po želji.

Izvor: stvarukusa.rs

17:51 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top