Sastojci
- 2 jabuke
- 1 banana
- 5 kajsija
- 50 g višanja
- 50 g malina
- 1 l vode
- 2 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 7 kašika griza
- 2 kesice šlaga
- mlečni keks
Priprema
Na dno kalupa 18 x 30 cm složiti keks. Vodu i šećer staviti da provri. Kada provri, dodati oljuštene i očišćene jabuke koje smo isekli na kocke. Nakon 2-3 minuta u vodu dodati griz, kašiku po kašiku i mešati. U to dodati puding iz kesice koji smo prethodno rastopili sa par kašika vode. Malo prokuvati zatim dodati pripremljeno isečeno voće. Izliti preko keksa i ostaviti u frižideru, najbolje preko noći.
Kada se kolač stegao i ohladio, premazati ga umućenim šlagom zatim iseći na željenu parčad.
Napomena: Umesto svežih malina i višanja možete koristiti zamrznuto voće. (Izvor: minjina-kuhinjica.com)
18:57
Share:
0 comments: