Sastojci
1 paket kupovnog lisnatog tijesta
Nadjev:
1 staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
8 žlica griza ili krupice
Krema:
1 puding od vanilije
4 dcl mlijeka
3 žlice šećera
150 grama margarina
1/2 l vrhnja za šlag
Nadjev:
1 staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
8 žlica griza ili krupice
Krema:
1 puding od vanilije
4 dcl mlijeka
3 žlice šećera
150 grama margarina
1/2 l vrhnja za šlag
Priprema
Razvaljajte lisnato tijesto na dva dijela veličine otprilike 30×30 cm.
Višnje procjedite a u sok dodajte još toliko vode da bude sve skupa pola litre.
U tom soku skuhajte kremu sa šećerom i grizom.
U tu kremu dodajte višnje.
Skuhajte puding od vanilije i u mlako dodajte margarin.
Ispecite kore na 170 stupnjeva oko 20 min. odnosno dok ne budu hrskave i dobiju boju.
Stavite prvu koru u neku malo veću tepsiju, pa na nju dio sa višnjama, pa kremu od vanilije.
Istucite šlag i namažite preko kreme od vanilije.
Stavite gornju koru lisnatog i u frižider da se dobro ohladi.
18:24
Share:
0 comments: