Prošlo je vrijeme štapa i bućkalica za izradu maslaca! Garantiram da vam neće duže od 10 min. trebati za pripremu maslaca koji je taaaaako ukusan; kao namaz, za kolače, karamele, umake, jela..
Sastojci:
Sastojci:
domaće mlijeko
blender
blender
Priprema:
Mlijeko prokuhajte (ja ga volim prvo prokuhati) ili ne, po želji i ostavite da se ohladi do sutradan.
Idući dan pokupite vrhnje i stavite u blender.
Izrada maslaca
Miksajte dok ne postane pjenasto, skinite sa stjenki i nastavite miksati dok se ne počne grudati i odvajati maslačno mlijeko. Ja obično malo “protresem blender”.
<— pogledati proces odvajanja maslaca na slici
Maslačno mlijeko odsipajte, možete ga koristiti za kolače (buttermilk). Usipajte malo vode u maslac i isperite ga. Ocijedite, posolite po ukusu i vaš maslac je gotov!
Domaći maslac
Količina maslaca ovisi o masnoći mlijeka. Obično zimi bude manje maslaca zbog slabije prehrane kravica. Jako je ukusan namaz a možete ga koristiti za sva jela i slastice. Vrlo je brzo gotov tako da nije problem napraviti ga!
Napomena! Mlijeko vam ostane samo pokupite vrhnje koje se odozgo nakupi! Mlijeko će i dalje biti svjetlosnim godinama bolje od kupovnoga i zadržati dio masnoće!
Idući dan pokupite vrhnje i stavite u blender.
Izrada maslaca
Miksajte dok ne postane pjenasto, skinite sa stjenki i nastavite miksati dok se ne počne grudati i odvajati maslačno mlijeko. Ja obično malo “protresem blender”.
<— pogledati proces odvajanja maslaca na slici
Maslačno mlijeko odsipajte, možete ga koristiti za kolače (buttermilk). Usipajte malo vode u maslac i isperite ga. Ocijedite, posolite po ukusu i vaš maslac je gotov!
Domaći maslac
Količina maslaca ovisi o masnoći mlijeka. Obično zimi bude manje maslaca zbog slabije prehrane kravica. Jako je ukusan namaz a možete ga koristiti za sva jela i slastice. Vrlo je brzo gotov tako da nije problem napraviti ga!
Napomena! Mlijeko vam ostane samo pokupite vrhnje koje se odozgo nakupi! Mlijeko će i dalje biti svjetlosnim godinama bolje od kupovnoga i zadržati dio masnoće!
20:22
Share:
0 comments: