Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday, 27 October 2014

Doboš torta

Posted by Unknown  |  No comments

Doboš torta

Originalni recept čuvenog mađarskog poslastičara Jozefa Doboša postala je poslastica omiljena mnogim generacijama.
Sastojci

Kore:
  • 6 jaja
  • 120 g šećera u prahu
  • 120 g brašna
  • 30 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 kapi sirćeta
Fil:

  • 6 jaja
  • 170 g šećera u prahu
  • 100 g rendane čokolade
  • 200 g maslaca
  • kesica vanillin šećera
  • šlag iz kesice ili umućena slatka pavlaka za dekoraciju

Priprema
1. Umutite žumanca sa prah šećerom i postepeno dodajte brašno, prethodno čvrsto umućena belanca i  istopljen maslac. Od ove smese ispecite 6-10 kora (kore pecite na dnu naopako prevrnute šerpe ili okruglog pleha, posute bašnom). Istopite šećer sa sirćetom i dobijeni karamel prelijte preko najuspelije kore, a dok se karamel još nije stvdrnuo nožem označite parčiće.
2. Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, pa mutite dok se smesa ne zgusne. Ohladite smesu, a zatim dodajte vanilu, maslac i sve dobro umutite. Ređajte red kore red fila, a na kraju stavite koru sa karamelom i ukrasite je šlagom po želji.

18:59 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top