Originalni recept čuvenog mađarskog poslastičara Jozefa Doboša postala je poslastica omiljena mnogim generacijama.
Sastojci
Kore:
- 6 jaja
- 120 g šećera u prahu
- 120 g brašna
- 30 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 kapi sirćeta
Fil:
- 6 jaja
- 170 g šećera u prahu
- 100 g rendane čokolade
- 200 g maslaca
- kesica vanillin šećera
- šlag iz kesice ili umućena slatka pavlaka za dekoraciju
Priprema
1. Umutite žumanca sa prah šećerom i postepeno dodajte brašno, prethodno čvrsto umućena belanca i istopljen maslac. Od ove smese ispecite 6-10 kora (kore pecite na dnu naopako prevrnute šerpe ili okruglog pleha, posute bašnom). Istopite šećer sa sirćetom i dobijeni karamel prelijte preko najuspelije kore, a dok se karamel još nije stvdrnuo nožem označite parčiće.
2. Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, pa mutite dok se smesa ne zgusne. Ohladite smesu, a zatim dodajte vanilu, maslac i sve dobro umutite. Ređajte red kore red fila, a na kraju stavite koru sa karamelom i ukrasite je šlagom po želji.
18:59
Share:
0 comments: