Spoj ovih namirnica daje fantastičan ukus i nećete žaliti vreme koje je potrebno izdvojiti za pripremu.
Sastojci
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 5 kašika oštrog brašna
- 3dl mleka
- 170g lešnika
- 1 vanili šećer
- 300g mlevene Plazme
- 250g margarina
- 250g šećera u prahu
- 3 kašike kakao praha
- 250ml slatke pavlake
- 300g čokolade za kuvanje
Priprema
Umutite penasto belanca sa 8 kašika kristal šećera. U čvrsti šam lagano dodajte žumanca, prosejano brašno i kakao. Podmažite pleh ili ga obložite papirom za pečenje, izručite masu i pecite biskvitnu kakao koru na 180 stepeni. Čačkalicom proveravajte da li je kora pečena. Oštrim, tankim nožem koru uzduž isecite na tri jednake tanje kore.
Umutite margarin sa šećerom u prahu i vanili šećerom, dodajte mleko, a zatim i mleveni Plazma keks. Lešnike propršite i sameljite u seckalici, pa ih dodajte filu. Podelite ga na dva jednaka dela i nafilujte kore.
Za kraj zagrejte slatku pavlaku kojoj polako dodajte izlomljenu čokoladu. Kada dobijete gustu glazuru, prelijte tortu i ostavite je da odstoji par sati pre služenja.
15:22
Share:
0 comments: