Poslastica i koja se može složiti za pet minuta, a pri tome ćete upotrijebiti samo tri osnovna sastojka te malo soli i malo maslaca.
Sastojci
- 225 grama tamne čokolade (70% kakaa)
- 225 grama slatke pavlake
- 1/4 kašičice soli
- kakao
- maslac za podmazivanje pleha
Priprema
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite.
19:03
Share:
0 comments: