SASTOJCI :
3oo gr plazma keksa,
4oo ml mleka,
3oo ml slatke pavlake,
2 kesice pudinga od vanile,
8 kašika šećera,
4 kašike gustina,
1 vanilin šećer,
1oo gr margarina,
1 banana,
2 žumanca.
I još :
2oo ml mleka za umakanje,
1 vanilin šećer.
Šlag i rendana bela čokolada za dekoraciju.
PRIPREMA :
Pomešati slatku pavlaku i mleko, dodati vanilin šećer pa staviti na pari da se kuva. Kada se mleko dobro zagreje dodati puding, prosejan gustin, šećer i žumanca. Mešati sve vreme da se ne bi napravile grudvice dok se ne zgusne. Kada je fil gotov ostaviti ga sa strane da se ohladi. Bananu sitno iseckati i mutiti je sa margarinom dok smesa ne postane penasta. Ohlađen fil postepeno dodavati u margarin i mutiti na najvećoj brzini dok se sve lepo ne sjedini. U kalup za srneća leđa poređati prvi red plazma keksa koji je predhodno umakan u mlako mleko sa vinilin šećerom. Na dno ide keks po dužini 4×4 pa fil, zatim 3×4 pa fil, onda 2×4 pa fil i na kraju se po dužini poređa 4 keksa pa fil koji se lepo rasporedi. Tortu je najbolje ostaviti preko noći da odstoji a pre služenja je ukrasite šlagom i rendanom belom čokoladom.
Prijatno!
http://milicinakuhinja.blogspot.com/
00:12
Share:


About
0 comments: