Blog Archive

Powered by Blogger.

Friday 24 October 2014

REZULTATI SU IZNENADILI I NAUČNIKE: Neobičan lijek za smirivanje kašlja !

Posted by Unknown  |  No comments

Neobično otkriće iranskih naučnika sa Baqiyatallah University Hospital, iz Tehrana, objavljeno je kao stručni rad u Primary Care Respiratory Journalu.
kasaljIstraživači su se bavili hroničnim kašljem koji kod pacijenata traje više sedmica nakon izvorne infekcije pluća i kojeg se teško riješiti. Doktori propisuju različite vrse lijekova za ovakve pacijente ali hronični kašalj veoma često muči pacjenete jako dugo nakon same infekcije.

Istraživači su napravili tri kontrolne grupe i dvije grupe su liječili standardnim lijekovima dok su trećoj grupi davali kombinaciju 20 grama meda pomješanog sa 3 grama instant kafe. Doza je davana u razmacima od 8 sati tokom 7 dana. Rezultati grupe sa medom i kafom u liječenju hroničnog kašlja bili su ubjedljivo najbolji. U poređenju sa skupim i veoma štetnim lijekovima obična instant kafa i med dali su odlične rezultate.

Superiornost izliječenja putem meda i kafe u odnosu na hemijske lijekove bila je ne samo u frekvenciji kašljanja koja se smanjila nego i u brzini djelovanja ovoga prirodnog lijeka u odnosu na hemikalije.
Stoga vam preporučujemo da pokušate pri hroničnom kašlju po uzoru na ovu studiju da umješate jednu supenu kašiku meda sa jednom čajnom kašikom instant kafe.
Dobro ih umutite u kremastu masu i popijte. Kasnije na ovo možete popiti čašu mlake vode. Pijte ovu smjesu 3 puta na dan do prestanka simptoma kašlja. Vrijedi pokušati zar ne?
Izvor: Magazin.ba

11:34 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top