Ovom tortom vladaju pudinzi. Evo kako da je napravite i oduševite sve koji budu imali sreću da je probaju.
Sastojci:
Kora:
5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250 ml mlijeka
Kora:
5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250 ml mlijeka
Fil:
1 puding od vanilije
1 puding od čokolade
1 l mlijeka
4 kašike brašna
200 g šećera
40 g čokolade
2 margarina
5 žumanaca
300 ml slatke pavlake
1 puding od vanilije
1 puding od čokolade
1 l mlijeka
4 kašike brašna
200 g šećera
40 g čokolade
2 margarina
5 žumanaca
300 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.
Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.
Izvor: Magazin.ba
11:17
Share:
0 comments: