Savjeti koje ovdje dajemo su prevedeni sa engleskog jezika i iskustva su drugih. Mehanika rada savjeta zvuči vrlo logično i vjerujemo da će savjeti biti efikasni.
Ako budete koristili neke od sljedećih recepata, bilo bi fantastično da se vratite na ovu stranicu i podijelite svoja iskustva.
Takođe budite sigurni da se radi o kurijem oku, a ne o bradavicama, za koje postoje druge solucije.
Savjet broj 1:
Uzmite 2 aspirina (bayer ili bilo koji drugi koji sadrzi acetylsalicylic acid) zdrobite ih u prah i dodajte dvije do tri kapi vode i miješajte dok ne dobijete pastu. Namažite kurije oko ovom pastom pred spavanje i prekrijte flasterom. Ponavljate dok kurije oko ne otpadne.
Savjet broj 2:
Natopite komadić vate jabukovim sirćetom i učvrstite zavojem ili flasterom preko noći. Ponavljajte dok kurije oko ne otpadne.
Savjet broj 3:
Uzmite komadić ananasa, svježeg, ne iz konzerve. Zalijepite ga preko cijelog kurijeg oka preko noći i ponavljajte dok kurije oko ne otpadne. Kora od ananasa djeluje isto. Unutrašnji dio kore zalijepite preko kurijeg oka.
Savjet broj 4: (po iskustvima autora prevedenog teksta, najbrže djelujući savjet)
Potrebno vam je jabukovo sirće i eterično ulje čajevca. Namočite komadić vate jabukovim sirćetom i držite sa malo pritiska na kurijem oku 3 do 5 minuta. Sklonite vatu i sačekajte dok se kurije oko ne osuši od sirceta samo od sebe, to jest nemojte ga posušivati. Pošto se kurije oko osuši uzmite drugi komadić vate i namočite ga eteričnim uljem čajevca. Vatu sa uljem zalijepite flasterom na kurije oko i drzite oko 10 minuta. Ponovite ovo nekoliko dana. Radi još brže ako ste noge drzali u toploj vodi petnaestak minuta prije nego počnete sa ovom procedurom.
Eterično ulje čajevca možete potraziti u apotekama ili prodavnicma zdrave hrane pod imenom “Ulje Čajevca”, “Tee Tree oil”, ili “Melaleuca oil”. Važno je da je 100% čisto eterično ulje, a ne sa dodatkom drugih razblažavajućih ulja. Zavisno od broja i veličine kurijih očiju flašica od samo 5 ili 10ml će biti dovoljna.
Autor: Vedran Hasanagic MD, AM.
Izvor: Magazin.ba
11:31
Share:
0 comments: