Sastojci:
-1/2 kg kora za gibanicu
-1 casa ulja
-2 case mlake vode
-1/2 kockice kvasca
-100 g brasna
Za nadev:
-1/2 kg kora za gibanicu
-1 casa ulja
-2 case mlake vode
-1/2 kockice kvasca
-100 g brasna
Za nadev:
-1/2 kg sira
-2 jaja
Priprema:
-2 jaja
Priprema:
Pomesati vodu, ulje, kvasac i brasno i sjediniti da nema grudvica, a sir usitniti i pomesati sa jajima.
Svaku koru premazati smesom, filovati sirom, rolati i redjati u krug u podmazanu tepsiju tako da se rolne nastavljaju jedna na drugu. Kore izbusiti cackalicom ili vrhom noza, premazati ostatkom smese i staviti tepsiju u hladnu rernu, a onda je ukljuciti na 250○C i peci pitu 30 min.
Svaku koru premazati smesom, filovati sirom, rolati i redjati u krug u podmazanu tepsiju tako da se rolne nastavljaju jedna na drugu. Kore izbusiti cackalicom ili vrhom noza, premazati ostatkom smese i staviti tepsiju u hladnu rernu, a onda je ukljuciti na 250○C i peci pitu 30 min.
20:13
Share:
0 comments: