Donosimo vam recept za jednu voćnu tortu, savršenog i osvježavajućeg ukusa koja se priprema u samo nekoliko koraka
Sastojci
Za koru :
150g tvrdih hrskavih keksića
50g otopljenog putera
150g tvrdih hrskavih keksića
50g otopljenog putera
Za krem :
300g krem sira
250g rikota sira
4dl pavlake za kuvanje
1dl šećera
1/2 kašičice vanilin šećera
100 g jagoda
150 g borovnica i malina
Korica od pola limuna, narendana
300g krem sira
250g rikota sira
4dl pavlake za kuvanje
1dl šećera
1/2 kašičice vanilin šećera
100 g jagoda
150 g borovnica i malina
Korica od pola limuna, narendana
Priprema
Keks izdrobite na sitno i pomešajte ga sa otopljenim puterom. Plastičnom folijom pokrijte dno kalupa za torte, i preko utisnite smesu od keksa, a zatim je ostavite u frižider da se hladi dok pripremate krem.
Krem sir, rikota sir, pavlaku, šećer i limunovu koricu pomešajte i masu podelite na pola. U prvu polovinu dodajte izmiksovane jagode, prelijte to preko kore i vratite u frižider da se hladi oko pola sata. Nakon toga izvadite kalup i preko smese stavite nekoliko celih ili grubo izmrvljenih keksića. U drugu polovinu dodajte 100g izmiksovanih borovnica i sipajte u kalup preko izlomljenog keksa.
Sve pokrijte i stavite u zamrzivač preko noći.
10:41
Share:
0 comments: