Potrebni sastojci:
Tijesto:
8 žumanjaka
20 dkg šećera
25 dkg oraha (mljevenih)
1 žlica brašna
½ praška za pecivo
korica jedne naranče
meso dvije sitno nasjeckane naranče
10 dkg čokolade za kuhanje
8 bjelanjaka
sol, prstohvat
8 žumanjaka
20 dkg šećera
25 dkg oraha (mljevenih)
1 žlica brašna
½ praška za pecivo
korica jedne naranče
meso dvije sitno nasjeckane naranče
10 dkg čokolade za kuhanje
8 bjelanjaka
sol, prstohvat
Preljev:
sok jedne naranče
3 žlice vode
sok jedne naranče
3 žlice vode
Glazura:
10 dkg čokolade
pola šalice ulja
10 dkg čokolade
pola šalice ulja
Priprema:
Žumanjke sa šećerom pjenasto umutiti. Orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i naribanom čokoladom. Bjelanjke s malo soli čvrsto ulupati. Koricu jedne naranče naribati, a meso dvije naranče sitno nasjeckati (bez bijele kožice).
U dobro ulupane žumanjke dodati narančinu koricu i sitno nasjeckanu naranču. Zatim naizmjenično dodavati čvrsto ulupane bjelanjke i izmiješane orahe (oprezno s pjenačom). Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto, izravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici, 45 min. na 180 °C. U ugašenoj, otvorenoj pećnici ostaviti tortu 15 minuta da se hladi.
Sok jedne naranče izmiješati s 3 žlice vode i vruću tortu preliti preljevom.
Napola ohlađenu tortu izvaditi iz modla i staviti na tanjur za tortu.
Za glazuru čokoladu i ½ šalice ulja (od kave) omekšati na laganoj vatri i tortu preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: Magazin.ba
12:17
Share:
0 comments: