
Kanelone, tj. testo oblikovano u šuplju cev, kupujem gotove, priznajem, nisam majstor da ih sama mesim , uvijam i kuvam, nemam modle – a i nema potrebe da sve to radim. Gotovi su već lepo oblikovani i pogodni za punjenje.
Potrebno vam je:
Pakovanje kanelona – u zavisnosti od veličine paketa i broja kanelona u njemu odredićete količinu mesa. Za 14 punjenih kanelona potrošila sam:
300 gr mlevenog mesa
2 crna luka sitno iseckana
100 gr rendanog trapista
1 kašikica soli, malo bibera i sušenog lista peršuna
1 kesica Polimark kečapa 100 gr – ja sam koristila običan, a uvek možete uzeti i ljuti, ako baš volite da jelo malo “reži”
Meso i luk izdinstajte, pa ostavite da se malo prohladi. Kad se prohladilo, umešajte u njega rendani trapist ili kačkavalj i dobijenom masom punite kanelone.
Poredjajte ih zatim sve u malo dublju tepsiju u kojoj ćete ih peći u rerni i prelijte bešamel sosom.
Bešamel sos sam za ovu količinu pravila od 50 gr putera, dve kašike brašna i malo soli, zatim kad se to propržilo nalila sam sa 200 ml mleka.
Potrebno je da sos bude malo redji i da ga prelijete preko poredjanih kanelona, ali tako da ostane postora do vrha posude kako prilikom pečenja ne bi prskalo po rerni.
Pečemo ih 30 minuta na 200 stepeni, zatim izvadimo iz rerne, prelijemo sa kečapom i vratimo u rernu na još 10 minuta da se malo zapeku.
Prijatno !!!
18:08
Share:
0 comments: