Sastojci:
Kora
-10 bjelanaca
-100 gr mljevenih oraha
-100 gr sitno sjeckanih oraha
-200 gr secera
-4 pune kasike brasna
Prvi fil:
-10 zumanaca
-200 gr secera
-100 gr cokolade
-250 gr maslaca ili margarina
Drugi fil
-150 gr secera
-300 ml tucenog vrhnja(slatke pavlake)
Priprema:
U velikom plehu ispeci 2 kore od ove mase:
Izmutiti bjelanca i secer i malo limuna u cvrst snijeg.
Sjeckane orahe, mljevene orahe i brasno pomijesati zajedno pa sve lagano umijesati u umucena bjelanca.
Peci na pergament papiru 30 min na 180 stepeni C.
Pecene kore izrezati na po 2 dijela. Dobili smo 4 kore.
Prvi fil
Zumanca i secer mutiti na pari, dodati cokoladu u skuvan krem.
Kad se ohladi umutiti maslac i spojiti sve zajedno.
Drugi fil
150 gr. secera uspinovati kao za karamel da pozuti, pa dodati 150 ml tucenog vrhnja i mjesati da se dobije fini karamel.
Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti jos 150 ml tucenog vrhnja i polako ga dodavati u ohladjen karamel krem.
Mazati prvu koru sa pola prvog fila, pa drugu koru sa pola drugog karamel fila, zatim treca sa ostatkom prvog fila i na kraju odozgo namazati karamel filom.
Ostaviti u frizider bar nekoliko sati da se sve arome lijepo spoje u jednu magicnu
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
15:11
Share:
0 comments: