Blog Archive

Powered by Blogger.

Friday, 12 September 2014

Tradicionalne pite - "Bosanska Kljukuša"

Posted by Unknown  |  No comments





Sastojci

oko 700 gr. oguljenog krompira
200 gr. brašna
1 veća glavica luka
1 jaje
1 dcl. ulja
so, biber

Priprema

Krompir izrendati, luk sitno iseckati, dodati jaje, brašno i ulje, so, biber, sve dobro izmešati.
Tepsiju srednje veličine nauljiti i staviti u rernu da se dobro ugreje, tako da kada istresete sastojke za pitu da ulje cvrči. Tako će se dobiti jedna jako lepa i ukusna donja hrskava korica. 
Peći na 200 stepeni oko 35 minuta. Toplu pitu premazati kajmakom ili pavlakom.


Na fotografijama je presavijena pita, vidi se dobro taj lepi hrskavi donji sloj. 

Za ovu pitu sam videla mnogo raznih recepata, ove sastojke sam prilagodila našim ukusima i količini koja nam je potrebna.
pagead2.googlesyndication.com pagead2.googlesyndication.com
(maminajela.com)

20:40 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top