Sastojci
oko 700 gr. oguljenog krompira
200 gr. brašna
1 veća glavica luka
1 jaje
1 dcl. ulja
so, biber
Priprema
Krompir izrendati, luk sitno iseckati, dodati jaje, brašno i ulje, so, biber, sve dobro izmešati.
Tepsiju srednje veličine nauljiti i staviti u rernu da se dobro ugreje, tako da kada istresete sastojke za pitu da ulje cvrči. Tako će se dobiti jedna jako lepa i ukusna donja hrskava korica.
Peći na 200 stepeni oko 35 minuta. Toplu pitu premazati kajmakom ili pavlakom.
Na fotografijama je presavijena pita, vidi se dobro taj lepi hrskavi donji sloj.
Za ovu pitu sam videla mnogo raznih recepata, ove sastojke sam prilagodila našim ukusima i količini koja nam je potrebna.
pagead2.googlesyndication.com pagead2.googlesyndication.com
(maminajela.com)
20:40
Share:
0 comments: