Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday, 9 October 2014

Prevrnuti kolač s breskvama

Posted by Unknown  |  No comments

Prevrnuti kolač s breskvama


Sastojci:
385 g šećera
4 breskve, oguljene i narezane na ploške
250 g omekšanog maslaca
1 žličica ekstrakta od vanilije
225 g brašna
3 žličice praška za pecivo
60 g usitnjenih badema
6 jaja

Priprema:
Pećnicu trebate zagrijati na 170°C. U maloj tavici otopite ¾ šalice šećera i pola čaše vode. Nakon što se šećer rastopi i dobije zlatnosmeđu boju. Čim ga maknete s vatre ravnomjerno prelijte dno lima za pečenje namazanog maslacem.

Ostat će vam oko jedna čaša šećera. Stavite je u zdjelu s maslacem i ekstraktom vanilije i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim po malo dodajte sve ostale sastojke osim bresaka i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Potom posložite breskve i izlijte smjesu od maslaca. Pecite prvo pola sata pa pokrijte papirom za pečenje da biskvit ne bi zagorio. Potrebno je kolač peći još 45 minuta, a prije nego što ga preokrenete iz kalupa, neka odstoji barem desetak minuta vani. Možete ga servirati uz tučeno vrhnje ili šlag. U ljetne mjesece možda će vam bolje odgovarati kuglica sladoleda od vanilije.

(tportal.hr)

23:37 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top