Evo jednog prelepog recepta slanih minjona...obavezno probajte
Sastojci:
Za kore
100 g margarina
100 g brasna
1/2 l mleka
6 jaja malo soli
100 g brasna
1/2 l mleka
6 jaja malo soli
Za fil
300 g sira
300 g praske sunke
2 dl kiselog vrhnja
2 mala kisela krastavcica
300 g praske sunke
2 dl kiselog vrhnja
2 mala kisela krastavcica
Za premazivanje
200 g krem maslaca ili krem sira
listici persuna za dekoraciju
Dodavati jedno po jedno zumance i na kraju penu od belanaca.
Sve dobro izmesati i sipati u pleh oblozen masnim papirom.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 min.
Pecenu i ohladjenu koru preseci na pola tako da dobijemo 2 kore.
200 g krem maslaca ili krem sira
listici persuna za dekoraciju
Priprema:
Na otopljenom margarinu proprziti brasno. Sipati pazljivo mleko uz stalno mesanje da se ne bi stvorile grudvice. Skuvati krem, malo posoliti i ostaviti da se ohladi.
Dodavati jedno po jedno zumance i na kraju penu od belanaca.
Sve dobro izmesati i sipati u pleh oblozen masnim papirom.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 min.
Pecenu i ohladjenu koru preseci na pola tako da dobijemo 2 kore.
/>Za *fil *
izgnjeciti sir i pomesati sa sitno seckanom sunkom, krastavcicima i kiselim vrhnjem.
Donju koru premazati filom, staviti preko gornju koru i malo pritisnuti.
Premazati umucenim krem maslacem, iseci na kockice i svaku ukrasiti pufnicom od krem maslaca i listicem persuna.
Cuvati u frizideru do sluzenja....
Izvor:(gastronomija.info)
12:07
Share:

About
0 comments: