UŽIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMAĆIH DELICIJA
Sastojci:
Za biskvit:
Za biskvit:
9 bjelanjaka
9 žlica brašna
9 žlica šećera
6 žlica ulja
1 žlica praška za pecivo
2 vanilin šećera
2,5 dl mlijeka
9 žlica brašna
9 žlica šećera
6 žlica ulja
1 žlica praška za pecivo
2 vanilin šećera
2,5 dl mlijeka
Za kremu:
8 dl mlijeka
9 žumanjaka
150 g šećera
20 g želatine
5 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
120 g čokolade
9 žumanjaka
150 g šećera
20 g želatine
5 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
120 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi.
2. Zatim dodati ulje, mješavinu brašna i praška za pecivo te polako promiješati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 45 min.
4. Posebno prokuhati mlijeko s vanilin šećerom pa preliti preko biskvita i ostaviti da se ohladi.
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi.
2. Zatim dodati ulje, mješavinu brašna i praška za pecivo te polako promiješati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 45 min.
4. Posebno prokuhati mlijeko s vanilin šećerom pa preliti preko biskvita i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom te pomiješati s mlijekom i želatinom u prahu i zagrijavati na umjerenoj temperaturi do točke vrenja (ne smije proključati). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u hladnjak neka se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati žlicu po žlicu želirane smjese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Na kraju dodati ribanu čokoladu pa polako promiješati i ostaviti da se stegne.
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom te pomiješati s mlijekom i želatinom u prahu i zagrijavati na umjerenoj temperaturi do točke vrenja (ne smije proključati). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u hladnjak neka se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati žlicu po žlicu želirane smjese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Na kraju dodati ribanu čokoladu pa polako promiješati i ostaviti da se stegne.
Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom. Kolač ostaviti u hladnjaku da prenoći. Sutradan ga narezati na kocke željene veličine i ukrasiti po želji.
Biskvit premazati pripremljenom kremom. Kolač ostaviti u hladnjaku da prenoći. Sutradan ga narezati na kocke željene veličine i ukrasiti po želji.
U slast ......
18:34
Share:
0 comments: