Sastojci
- 300grkovanih krompira
- 250grmargarina
- 1jaje+ jedno zumance
- 1kvasac
- 2 kasicicesoli
- 2 kasicicesecera
- 250mltoplog mleka
- oko 1kgbrasna
- 1belance za premazivanje
- 200-250grkaskavalj za posipanje
Priprema
- 1
/slika/1992975/
Pomesamo mleko, kvasac i secer.Dodamo omeksali margarin, pasirani krompir kao za pire, soli, jaje i zumance.Ovo dobro izradimo i dodamo brasno.Testo,srednje mekoce pokrijemo najlon folijom i ostavimo u frizideru da stoji 2 sata.
- 2
/slika/1992973/
Posle 2 sata od testa rasukamo koru debelu oko 1 sm. Od ove kore mozemo casom vaditi krugove ili neke druge forme. Jaovu koru obicno isecem na trouglove,da ne bi premesivala ostatak testa.
- 3
/slika/1992977/
Gotove trouglove stavljamo u pleh oblozen hartijom za pecenje. Trouglove premazemo umucenim belancetom iodozgo posipamo naribanim kaskavaljem na krupno. - 4Ostavimo ih da malo nadogu i pecemo na 180 stepeni oko 25 -30 minuta.
(colinarka.com)
10:45
Share:
0 comments: