Jedan fini starinski kolač koji i nije teško napraviti
Za Julišku je potrebno prvo napraviti biskvit:
6 bjelanjaka umutiti sa
15 dag šećera pa dodati jedan po jedan
6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom
4 - 5 dag kakaa
4 - 5 žlica mljvenih oraha i
2 žlice brašna.
15 dag šećera pa dodati jedan po jedan
6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom
4 - 5 dag kakaa
4 - 5 žlica mljvenih oraha i
2 žlice brašna.
1. gotovu smjesu izliti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 23 x 38 cm. peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta
2. gotov biskvit izvaditi iz pećnice te ga vrućeg zaliti s polovicom preljeva:
15 dag šećera prokuhati s
2 dcl mlijeka
2 dcl mlijeka
3. Znači, samo polovicu ovog preljeva preliti po biskvitu a od druge polovice pravimo kremu:
15 dag mljevenih oraha umiješati u drugu polovicu vrućeg zaljeva. Ohladiti i dodati
1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina
1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina
4. Ovu kremu razvući po ohlađenom biskvitu.
5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli).... poslužiti.
5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli).... poslužiti.
20:21
Share:
0 comments: