3 jaja
50 g cokolade
2 zlice kakaa
3 zlice secera
200 g brasna
1 prasak za pecivo
1 dcl ulja
3 dcl vocnog soka po zelji – za natapanje biskvita
Sastojci za fil:
/>3 jaja
3 zlice secera
150 g cokolade
250 ml slatkog vrhnja
1 zelatina
Slag za ukrasavanje
Priprema biskvita:
Umutiti pjenasto zumanca i secer pa dodati kakao, otopljenu cokoladu, ulje, brasno, prasak za pecivo i posebno umucena bjelanca.
Rernu zagrijati na 180 C, pleh srednjih dimenzija obloziti pek papirom, izruciti masu u pleh i speci koru otprilike 0k0 20 do 25 minuta.
Ohladjenu koru preliti vocnim sokom.
Priprema fila:
Zumanca i secer mutiti tj. kuhati na pari, pa dodati cokoladu da se istopi.
U ohladjeno dodati umucena bjelanca, umuceno slatko vrhnje i otopljenu zelatinu (preliti je sa 4 zlice vode, ostaviti par minuta da nabubri pa je rastopiti na tihoj vatri i uliti u fil).
Dobro sve sjediniti pa nanijeti fil na biskvit.
Tortu ukrasiti slagom i vocem po zelji.
U slast!
Prijatno!
00:58
Share:
0 comments: