Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday, 29 September 2014

Čokoladna torta sa voćem

Posted by Unknown  |  No comments

Fotografija: Čokoladna torta sa voćem 

Sastojci za biskvit:

    3 jaja
    50 g cokolade
    2 zlice kakaa
    3 zlice secera
    200 g brasna
    1 prasak za pecivo
    1 dcl ulja
    3 dcl vocnog soka po zelji – za natapanje biskvita

Sastojci za fil:

    3 jaja
    3 zlice secera
    150 g cokolade
    250 ml slatkog vrhnja
    1 zelatina
    Slag za ukrasavanje

Priprema biskvita:

Umutiti pjenasto zumanca i secer pa dodati kakao, otopljenu cokoladu, ulje, brasno, prasak za pecivo i posebno umucena bjelanca.

Rernu zagrijati na 180 C, pleh srednjih dimenzija obloziti pek papirom, izruciti masu u pleh i speci koru otprilike 0k0 20 do 25 minuta.

Ohladjenu koru preliti vocnim sokom.

Priprema fila:

Zumanca i secer mutiti tj. kuhati na pari, pa dodati cokoladu da se istopi.

U ohladjeno dodati umucena bjelanca, umuceno slatko vrhnje i otopljenu zelatinu (preliti je sa 4 zlice vode, ostaviti par minuta da nabubri pa je rastopiti na tihoj vatri i uliti u fil).

Dobro sve sjediniti pa nanijeti fil na biskvit.

Tortu ukrasiti slagom i vocem po zelji.

U slast!

Prijatno!

Sastojci za biskvit:


3 jaja
50 g cokolade
2 zlice kakaa
3 zlice secera
200 g brasna
1 prasak za pecivo
1 dcl ulja
3 dcl vocnog soka po zelji – za natapanje biskvita

Sastojci za fil:

/>3 jaja
3 zlice secera
150 g cokolade
250 ml slatkog vrhnja
1 zelatina
Slag za ukrasavanje

Priprema biskvita:

Umutiti pjenasto zumanca i secer pa dodati kakao, otopljenu cokoladu, ulje, brasno, prasak za pecivo i posebno umucena bjelanca.

Rernu zagrijati na 180 C, pleh srednjih dimenzija obloziti pek papirom, izruciti masu u pleh i speci koru otprilike 0k0 20 do 25 minuta.

Ohladjenu koru preliti vocnim sokom.


Priprema fila:

Zumanca i secer mutiti tj. kuhati na pari, pa dodati cokoladu da se istopi.

U ohladjeno dodati umucena bjelanca, umuceno slatko vrhnje i otopljenu zelatinu (preliti je sa 4 zlice vode, ostaviti par minuta da nabubri pa je rastopiti na tihoj vatri i uliti u fil).

Dobro sve sjediniti pa nanijeti fil na biskvit.

Tortu ukrasiti slagom i vocem po zelji.

U slast!

Prijatno!

00:58 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top