Napravite talijansku varijantu poznate slastice.
Recept za izvrsnu talijansku slasticu iz Trentina
Sastojci:
Sastojci:
● 5 jabuka,
● 80 g šećera,
● 30 g maslaca,
● 80 g grožđica,
● 50 g pinjola,
● 1 dl ruma,
● cimet,
● lisnato tijesto,
● šećer u prahu
● 80 g šećera,
● 30 g maslaca,
● 80 g grožđica,
● 50 g pinjola,
● 1 dl ruma,
● cimet,
● lisnato tijesto,
● šećer u prahu
Priprema:
Isjeckajte sitno jabuke ali nemojte ih rendati. Rastopite maslac i dodajte lagano jabuke.
Dinstajte nekih 10 minuta i nakon toga dodajte šećer. Zatim dodajte rum i dinstajte nekih 2 do 3 minute. Dodajte cimet i poklopite da se dinsta nekih 15 minuta. Dodajte grožđice i pinjole i dinstajte još 5 minuta.
Drugi dio recepta se sastoji od lisnatog tijesta. Lagano razvucite lisnato tijesto i punite sa već ohlađenom masom sa jabukama.
sa jabukama. Spojite tijesto i ostavite u hladnjak 30 minuta.
Zagrijte pecnicu na 250 stupnjeva 30 minuta prije pečenja. Pecite štrudlu nekih 45 minuta.
Kada je štrudla pečena pospite je sa šećerom u prahu.
Dinstajte nekih 10 minuta i nakon toga dodajte šećer. Zatim dodajte rum i dinstajte nekih 2 do 3 minute. Dodajte cimet i poklopite da se dinsta nekih 15 minuta. Dodajte grožđice i pinjole i dinstajte još 5 minuta.
Drugi dio recepta se sastoji od lisnatog tijesta. Lagano razvucite lisnato tijesto i punite sa već ohlađenom masom sa jabukama.
sa jabukama. Spojite tijesto i ostavite u hladnjak 30 minuta.
Zagrijte pecnicu na 250 stupnjeva 30 minuta prije pečenja. Pecite štrudlu nekih 45 minuta.
Kada je štrudla pečena pospite je sa šećerom u prahu.
00:37
Share:
0 comments: