Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday, 29 September 2014

JEDNOSTAVAN KOLAČ OD SEZONSKOG VOĆA

Posted by Unknown  |  No comments

Fotografija: JEDNOSTAVAN KOLAČ OD SEZONSKOG VOĆA

Potrebno je:
    3 jaja
    12 kašika ulja
    1 vanilin šećer
    1 prašak za pecivo
    12 kašika brašna
    300 g svežih višanja, malina ili kupina (ili voća po želji)
    12 kašika šećera
    8 kašika mleka
    malo šećera u prahu

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja penasto i dodajte sećer i vanilin šećer. Kada se šećer lepo razmuti dadajte ulje, mleko i brašno sa praskom za pecivo. Namažite tepsiju uljem i pospite brašnom (možete da koristite i hartiju za pečenje). Pripremljeno testo prespite u tepsiju. U zagrejanu rernu stavite testo da se peče bez voća oko 8 minuta (yavisi od rerne). Zatim izvadite i razbacajte voće po testu i vratite u rernu. Kolač pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, smanjite temperaturu na 180°C pa pecite još 15-ak minuta, dok ne porumeni. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se prohladi, pospite ga šećerom u prahu i secite po želji na kocke ili rombove.
Napomena: Da je kolač dobro pečen, videćete ako zabodete čačkalicu u kolač. Sve dok se testo lepi, kolač nije dovoljno pečen.

Potrebno je:

3 jaja
12 kašika ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
12 kašika brašna
300 g svežih višanja, malina ili kupina (ili voća po želji)
12 kašika šećera
8 kašika mleka
malo šećera u prahu

Uključiti rernu na 200 stepeni.


Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja penasto i dodajte sećer i vanilin šećer. Kada se šećer lepo razmuti dadajte ulje, mleko i brašno sa praskom za pecivo. Namažite tepsiju uljem i pospite brašnom (možete da koristite i hartiju za pečenje). Pripremljeno testo prespite u tepsiju. U zagrejanu rernu stavite testo da se peče bez voća oko 8 minuta (yavisi od rerne).

 Zatim izvadite i razbacajte voće po testu i vratite u rernu. Kolač pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, smanjite temperaturu na 180°C pa pecite još 15-ak minuta, dok ne porumeni. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se prohladi, pospite ga šećerom u prahu i secite po želji na kocke ili rombove.
Napomena: Da je kolač dobro pečen, videćete ako zabodete čačkalicu u kolač. Sve dok se testo lepi, kolač nije dovoljno pečen.

00:32 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top