Čokolada, čokolada i samo čokolada, starinska torta, puna čokolade, maslaca i malo slatke pavlake da to sve malo razbije. Kremasta, kore jednake, sva pod konac.
Sastojci
Kore:
10 xxl jaja
12 kašika prah šećera
250g maslaca
200 g istopljene čokolade
150g plazma mlevenog keksa
2 kašike prezli (mrvice)
20g mlevenih pečenih oguljenih lešnika
Čokoladni fil:
8 xxl jaja
250 g šećera
250g maslaca
260g čokolade istopljene
100 g plazma keksa
i još :
500 ml slatke mlečne pavlake 36 %m.m.
150g šlaga + 2dl kisele vode
čokolada za ukrašavanje
Priprema
Kore:
Mikserom umutiti 10 zumanaca sa 4 kašike prah sećera dok ne pobele u gustu penu, dodati kašiku po kašiku umućenog maslaca, otopljenu i mlaku čokoladu, dalje ručno umešati mleveni plazma keks, prezle i lešnike i na kraju lagano umešati špatulom sneg od 10 belanaca iz 3 puta koji je umućen u čvrst šne sa ostatkom šećera.
Podeliti na 4 dela i peći 4 kore u plehu prečnika 28 cm obložen pek papirom na temperaturi od 165 C ventilatorska pećnica ili 180 C klasična oko 20 min, dok se pritisakom prsta u centar vrati u prethodni položaj.
Fil:
Žicom umutiti 8 jaja sa 200g prah sećera, mešati na pari dok se ne zgusne do 71 C.
Umutiti puter penasto pa dodati ohladjenom kremu od jaja kašiku po kašiku, dodati otopljenu čokoladu i mleveni plazma keks. Ostaviti fil da odstoji da upije keks, ako vam se ucini da je fil redak slobodno dodati jos keksa.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, ako mislite da treba dodajte 2 kremfixa.
Sastavljanje torte:
Na tanjir za posluženje stavite koru, 1/4 fila od čokolade, 1/3 šlaga od slatke pavlake;I tako sve do poslednje 4 kore. Stavite obruč oko torte i ohladite preko noći u frižideru. Ukrasite šlagom ili ganacheom od čokolade. Ukrašena je ružama od šlaga I čokoladnim pločicama. (coolinarika.com)
Sunday, 28 September 2014
Čokoladna zavodnica torta
Posted by Unknown |  No comments
16:24
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Recept je iz moje prve sveskice recepata, stara je preko 30 god. :) Izmenjena je samo količina griza,( meni je 200 gr. bilo m...
-
Sastojci 1 l. mleka 300 gr. plazma keksa 200 gr. šećera 500 gr. šlaga 2 vrhom pune kašike nutelle 500 gr. kompota od višan...
-
Tijesto: 28 dag brašna 10 dag masti 15 dag šećera 1 jaje 1/2 praška za pecivo 2 žlice mlijeka Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin ...
-
Sastojci pripremiti 300 gr. mlevenog plazma keksa, po 4 kašike koristiti za pripremu svake kore, ostatak ide u fil za jednu...
-
Sastojci karamel fil 100 gr. šećera 175 ml. vode 150 gr. mlevenog keksa žuti fil 100 gr. šećera ...
-
Sastojci za podlogu 100 gr. maslaca ili margarina 170 gr. brašna 150 gr. šećera 1 jaje 2 kašike kakao fil 7 dcl. mle...
0 comments: