Blog Archive

Powered by Blogger.

Sunday, 28 September 2014

Torta "Anastasija"

Posted by Unknown  |  No comments






Sastojci

1 l. mleka
300 gr. plazma keksa
200 gr. šećera
500 gr. šlaga
2 vrhom pune kašike nutelle
500 gr. kompota od višanja ili voće po želji


3o gr. želatina u prahu
1,5 dcl. vode

1 šlag za ukrašavanje

Priprema

Mleko i šećer staviti da prokuva. Želatin razmutiti u vodi i ostaviti desetak minuta da nabubri. Kada prokuva, mleko skloniti sa vatre i dodati želatin, mešati dok se ne istopi. 

Ostaviti da se ohladi i postane pihtijasta smesa. Ne čekati da se jako stegne inače se neće dobro sjediniti sa šlagom, mogu da ostanu grudvice! Dakle, čim krene da se steže.
Dodati šlag i mutiti najmanje desetak minuta.

Smesu podeliti na tri dela. U dva dela dodati po 150 gr. mlevene plazme i po kašiku nutelle. 
Treći deo ostaje beo, višnje dodati tek kada se rasporedi fil u kalupu inače će obojiti fil i dobiće se modra smesa. 

Obruč od kalupa prečnika 26 cm. staviti zategnut na tacnu. Rasporediti prvi deo sa plazmom, beli fil, voće, drugi deo smese sa plazmom i ostaviti preko noći da se dobro stegne i da se sjedine ukusi.
Pažljivo preći nožem uz ivicu obruča, otvoriti ga i skloniti sa torte. Ukrasiti šlagom.

01:10 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top