Sastojci
1 l. mleka
300 gr. plazma keksa
200 gr. šećera
500 gr. šlaga
2 vrhom pune kašike nutelle
500 gr. kompota od višanja ili voće po želji
3o gr. želatina u prahu
1,5 dcl. vode
1 šlag za ukrašavanje
Priprema
Mleko i šećer staviti da prokuva. Želatin razmutiti u vodi i ostaviti desetak minuta da nabubri. Kada prokuva, mleko skloniti sa vatre i dodati želatin, mešati dok se ne istopi.
Ostaviti da se ohladi i postane pihtijasta smesa. Ne čekati da se jako stegne inače se neće dobro sjediniti sa šlagom, mogu da ostanu grudvice! Dakle, čim krene da se steže.
Dodati šlag i mutiti najmanje desetak minuta.
Smesu podeliti na tri dela. U dva dela dodati po 150 gr. mlevene plazme i po kašiku nutelle.
Treći deo ostaje beo, višnje dodati tek kada se rasporedi fil u kalupu inače će obojiti fil i dobiće se modra smesa.
Obruč od kalupa prečnika 26 cm. staviti zategnut na tacnu. Rasporediti prvi deo sa plazmom, beli fil, voće, drugi deo smese sa plazmom i ostaviti preko noći da se dobro stegne i da se sjedine ukusi.
Pažljivo preći nožem uz ivicu obruča, otvoriti ga i skloniti sa torte. Ukrasiti šlagom.
01:10
Share:
0 comments: