Ovaj kolač prije svega odlikuje jednostavnost pripremanja. Jednostavan i brz bez jaja i miksera.
Da bi ga napravili, ne morate uključiti mikser, a na kraju ćete imati upotrijebljenu samo jednu posudu i dvije čaše od jogurta!
I što je još važnije, čitav posao gotov je za nekoliko minuta.
Jednostavnije ne može biti, a kolač je sočan i ukusan.
Sastojci:
Sastojci:
● 1 čaša tečnog jogurta
● 1 čaša mlijeka
● 1 čaša ulja
● 1 čaša kokosa
● 1 vanil šećer
● 2 čaše šećera
● 2 čaše brašna
● 1 žličica praška za pecivo
● 1 čaša mlijeka
● 1 čaša ulja
● 1 čaša kokosa
● 1 vanil šećer
● 2 čaše šećera
● 2 čaše brašna
● 1 žličica praška za pecivo
Glazura:
● 100 g čokolade
● 3 žlice ulja
● 3 žlice ulja
Priprema:
Sve sastojke izmjerite čašom od 2 dl, a zatim ih redom kako su navedeni kutljačom umiješajte. Nije loše prije miješenja ostaviti par minuta da šećer odstoji u mlijeku, kako bi se počeo topiti.
Kad pomiješate sastojke, smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje manjih dimenzija (20×17 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva nekih tridesetak minuta.
Provjerite čačkalicom da li je kolač pečen.
Na pari, ili tihoj vatri, otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Čim se glazura stegne mozete ga rezati i servirati.
Kad pomiješate sastojke, smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje manjih dimenzija (20×17 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva nekih tridesetak minuta.
Provjerite čačkalicom da li je kolač pečen.
Na pari, ili tihoj vatri, otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Čim se glazura stegne mozete ga rezati i servirati.
00:40
Share:
0 comments: