Sastojci
Piskota
- 5Jaja
- 75 grSecera + 2 Vanil Secera
- 75 grCustard (Gustin) ili 100 gr brasna
- 70 grPutera
Krema
- 150 mlMlijeka
- 50 grSecera
- 2Zumanca
- 2 kasBrasna
- 50 grSecera u prahu
- 150 grPutera
- Dzem od malina
- 400 grMarcipana
- 250 grCokolade za kuhanje
Priprema
- 1PiskotaIzmiksajte bjelanca u cvrstu pjenu, zatim dodajte secer. Umutite zumanca kratko na pari. Izmiksajte sada sve zajedno i dodajte Custard i rastopljeni puter. Smjesu sipajte u veliku tepsiju (35 x 40 cm) oblozenom papirom za pecenje i pecite piskotu 15 min. na 180 ºC.Piskotu prerezati na pola (2 kore od 30x20cm).
- 2KremaMlijeko i 25 gr. secera stavite da prokljuca i do tada izmutite zumance, brasno, ostalih 25 gr. secera sa malo mlijeka. Smijesu sipajte u prokljucano mlijeko i kuhajte 5 min. Kremu ohladiti i dodati puter i secer u prahu.
- 3/slika/1964373/PunjenjeJednu piskotu premazite sa 2/3 kreme i drugu premazite sa dzemom od malina. Preklopite jednu piskotu sa drugom (piskota, krema, dzem, piskota). Sa ostatkom kreme premazite gornji deo piskote. Stavite kolac 15 min. u zamrzivac da se stisne, onda ce se bolje sijeci.
- 4/slika/1963741/Istanjite marcipan (koristite secer u prahu da se marzipan ne zaljepi za podlogu). Istopite cokoladu i sipajte je u dublju posudu.Kolac rezite na male stangle (2x 5 cm.) i svaku stanglu oblozite marcipanom (dolnji deo kolaca ne obloziti). Krajeve od kolacica stisnuti prstima i umocite ih u cokoladu. Stavite kolace na tepsiju oblozenom papirom za pecenje.
Posluživanje
Stavite kolac 1 sat u frizider da se stisne.
Bon appetit!
(colinarka.com)
10:26
Share:
0 comments: