Sastojci
- Premaz:10 bjelanjaka,35 dkg šećera, 30 dkg kokosovog brašna, 1 žlićica praška za pecivo, 5 žlica brašna, 4 lista oblatne
- Krema:10 žumanjaka, 35 dkg šećera u prahu, 10 dkg čokolade za kuhanje, 30 dkg margarina za kreme
Priprema
- 1Izmutiti bjelanjke u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer. Kad je gotovo, dodati kokos i prašak za pecivo, te sve dobro promiješati žlicom.
- 2/slika/1568483/Smjesu podijeliti na 4 djela, i premazati 4 lista oblatne. Svaku oblatnu premazati tanko, i peći s druge strane tepsije na 150° oko 15 minuta (ovisno o pećnici) dok malo ne porumeni.
- 3/slika/1568493/Za kremu izmutiti žumanjke i šećer u prahu, te kuhati na pari dok ne bude vrlo gusto. Potkraj kuhanja dodati 10 dkg čokolade za kuhanje i mješati dok se ne skuha do kraja. Kada je kuhano, kremu maknuti sa vatre i dobro ohladiti. U hladno dodati margarin i sve dobro izmutiti.
- 4/slika/1568499/Rasporediti kremu na 4 oblatne, i svaku oblatnu premazati kremom, te slagati jednu na drugu, i gore staviti onaj peti list oblatne koji nam je ostao, kojeg nismo pekli. Gore staviti neki teret da bi se oblatne fino slijepile, i izravnale. Kad se malo smekšaju, nakon sat-dva, išarati gore s malo otopljene čokolade, ili ostaviti tako.. po želji.
18:02
Share:
0 comments: