Nekima je tmuran dan apsolutni demotivator da se prihvati ekperimentisanja u kuhinji. Zato postoje jednostavni i brzi recepti, a ovaj je defintivno takav. Iako ga mnogi znaju i imaju neke svoje tajne, prenosimo vam recept za domaće kolače od jabuka iz bakine kuhinje.
Sastojci:
3 jaja,
12 kaš šećera,
12 kaš ulja,
12 kaš mlijeka,
15 kaš brašna,
1 prašak za pecivo,
1/2 kg jabuka,
šećer u prahu za posipanje,
cimet
12 kaš šećera,
12 kaš ulja,
12 kaš mlijeka,
15 kaš brašna,
1 prašak za pecivo,
1/2 kg jabuka,
šećer u prahu za posipanje,
cimet
Priprema:
Napraviti smjesu od jaja, šećera, brašna, ulja, mlijeka i praška za pecivo. Jabuke naribati i po želji dodati cimet (Nekima je kolač bolji bez cimeta!). Pola smjese uliti u kalup i staviti da se peče 15-ak minuta na 180 stepeni C. Nakon toga izvaditi iz pećnice, na biskvit poslagati naribane jabuke, a na jabuke drugu polovicu smjese za biskvit i vratiti u pećnicu na još 10-ak minuta. Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
(Namirnice.ba/Doznajemo.com)
00:21
Share:
0 comments: